Belépés »
Regisztráció »

Intelligens ház

 

Komfort, biztonság, kommunikáció, vezérlés, energia-megtakarítás, új életstílus

Az elektronikai eszközök robbanásszerű fejlődésének köszönhetően az intelligens megoldások korszakát éljük, napjainkban egyre gyakrabban találkozunk a „gondolkodó” ház kifejezéssel. E jelző egy olyan csúcstechnológiát takar, mely a felhasználó igényeit és kényelmét hivatott magas színvonalon kielégíteni. A rendszerintegráció során a házban található elektronikus eszközöket egy egyedi algoritmus alapján működő rendszer irányítja, amelynek programozása a ház vagy lakás lakóinak igényei szerint történik.

A különböző funkciók eddig is léteztek, ám azokat általában egyenként telepítették a lakás elektronikus rendszerére. Az intelligens házakban már eleve úgy alakítják ki a villamossági szerelvényeket, hogy nem kell külön hálózat az egyes feladatoknak. Az ilyen ház előnye, hogy sok minden automatizálható benne, gyakorlatilag egy távirányító segítségével az otthon valamennyi elektronikus és digitális eszköze üzemeltető. Előre programozható a riasztó, a fűtés, az öntözőrendszer, a járdafűtés. Telepíthető rá televízió, videó, hifi és az internet is. Egy gombnyomással vezérelhető a világítás, a redőnyök fel-lemozgatása.


I
rányítása alatt tarthatja az egész házat, akkor is, ha nincs otthon! A világ bármely pontjáról, egy egyszerű internet-elérés használatával betekinthet otthonába, meggyőződhet arról, hogy mi folyik az otthonában, lekapcsolta-e a villanyt, leengedte-e a redőnyöket, ha valamit elfelejtett, a távolból irányítva is megteheti. Az érzékelők, a riasztórendszer ügyelnek otthonára, víz – gázszivárgás, tűz, betörés esetén üzenetet küldenek önnek, hogy azonnal reagálhasson.   

Az intelligens ház fő célja
A napi rutinfeladatok megkönnyítése mellett, biztonságunk növelése és az energia megtakarítás. A komplex intelligens megoldások a következő alrendszerek működését fogják össze: biztonságtechnika, video megfigyelő rendszer, szórakoztató elektronika, világítás, fűtés – hűtés, számítástechnika, telefon, kaputelefon, redőny, reluxa, függöny, kapu, öntöző szauna, jacuzzi és egyéb kényelmi berendezések.

 

A szerelvényválasztékban megtalálhatók

  • A fiatalos dinamizmus - LIGHT
  • A „techno” világ - LIGHT TECH 
  • Az igényes elegancia - LIVING 
  • Stílus és technológia luxuskivitelben - AXOLUTE  

 

A teljesen új intelligens ház kiépítéséhez a bticino My Home rendszert, míg a meglevő otthonok okossá varázsolásához a Legrand In One by Legrand (IOBL) rendszert ajánljuk.